Ik volgde jaren keramiekopleiding en droomde ik er van om een eigen atelier op te starten. De meeste van mijn keramiek bestaat uit serviesgoed voor het dagelijks gebruik, steengoed en porselein, dat vervaardigd is op een draaischijf, uitzonderlijk worden er stukken geboetseerd. Ik streef ernaar om mooie dingen te maken die mensen aanspreken en vreugde bezorgen. Dit alles leidde tot het geven van cursussen/workshops.

Bij mij kan je wekelijks cursus volgen. Alle lessen zijn voor volwassenen (beginners en gevorderden). Tijdens de workshops leer ik je de techniek van het draaien. Ik begeleid je door heel het proces.

Voor de beginners zijn dat de basistechnieken: kneden, centreren, optrekken,… en zo maken we de bassisvorm. Ik leer je om cilinders en kommen te draaien. Van hieruit oefen je verder.

De gevorderden beslissen eigenlijk zelf wat ze willen maken. Ik geef hulp en advies.

De engobes en glazuren die we gebruiken worden door mij klaargemaakt. Jullie leren ze op de juiste manier aan te brengen. Je zorgt er zelf voor dat de stukken klaar zijn voor de biscuitbak en de glazuurbak.

De keramiek die klaar is, kan gebruikt worden in de oven, microgolfoven en is vaatwasbestendig.

Het geeft veel voldoening om je eigen gebruiksgoed te maken, om het elke dag te gebruiken in de keuken, aan tafel of in de badkamer.

Het atelier is goed uitgerust en er heerst een gezellige sfeer. Omdat de groep nooit te groot is, kan ik een individuele, intensieve en professionele begeleiding garanderen.

Al mijn vervaardigde unieke objecten kunnen aangekocht worden in de winkel. Deze is open tijden de lessen of na afspraak. Het aanbod is wisselend, maar uniek.
home

keramiek

workshops

pop up store

atelier

keramiek
te koop

contact