Logo-Keramiek Inge Goossens
Logo-Keramiek Inge Goossens

Woordje uitleg

Ik volgde 12 jaar keramiekopleiding en droomde er van om een eigen atelier op te starten. In februari 2015 ging ik van start met een eigen oven en enkele draaischijven. De meeste van mijn keramiek bestaat uit serviesgoed voor het dagelijks gebruik, steengoed en porselein, dat vervaardigd is op een draaischijf, uitzonderlijk worden er stukken geboetseerd. Ik streef ernaar om mooie dingen te maken die mensen aanspreken en vreugde bezorgen. Deze jarenlange expertise en ervaring leidde tot het geven van cursussen/workshops.

GA VERDER

Workshops

Workshops: Voor beginners en gevorderden.

Je leert de basis van het draaien: centreren en optrekken. Je zal kleine voorwerpen als tassen en kommen kunnen maken. Van daaruit wordt dan verder gewerkt. Met wat ervaring kan er, naast het eenvoudiger draaiwerk, ook stap voor stap geëvolueerd worden naar meer ‘kunstzinnige en creatieve’ objecten of kunnen heel gepersonaliseerde reeksen gecreëerd worden

Workshops op aanvraag

Je kan ook een eenmalige workshop aanvragen. Samen met vrienden, vriendinnen, een vrijgezellen, een teambuilding, verjaardagfeest, … kortom met een groepje komen draaien? Dat kan.

GA VERDER

Atelierwinkel

Op de 1e verdieping boven de keramiekatelier bevindt zich de atelierwinkel met een groot aanbod aan keramiek. Je ziet bij elk product de prijs per stuk of per set.

Trakteer jezelf op iets tijdloos en moois uit het ruime aanbod originele en handgemaakte keramiek met unieke glazuren, aangepast aan uw interieur en smaak.

Ben je op zoek naar een waardevol geschenk.

Wens je een gepersonaliseerde bestelling te plaatsen…

Kom gerust langs tijdens de openingsuren

GA VERDER

Raku stoken

Raku is een baktechniek van Japanse oorsprong.

De werkstukken worden in de oven geplaatst en deze wordt opgestookt tot een temperatuur van 950 - 1000 graden. Als het glazuur op het werk is gesmolten, worden deze uit de nog gloeiend oven gehaald en in een met zaagsel gevuld vat gelegd. Als het zaagsel ontbrandt door de hitte van de gloeiende klei, wordt het vat gesloten. De werkstukken blijven een tijdje uitroken. De klei kleurt zwart op de plaatsen die niet door het glazuur bedekt zijn.

GA VERDER

Atelier

Het atelier is gelegen in de Diksmuidestraat 45, in de historische binnenstad van Ieper. Het is er sfeervol en comfortabel werken. Er staan zeven Shimpo draaischijven ter beschikking, (recent aangekocht). Iedere cursist beschikt over zijn/haar eigen draaischijf. In een ruimte afgesloten van het atelier staat de Naberterm oven. Programmeerbaar om de beste resultaten te behalen. De oven is dus volledig afgesloten van de werkruimte om zo geen hinder (stof,warmte…) te vormen in de werkruimte.

GA VERDER

Keramiek Café

Tijdens de dolle dagen te Ieper

- KeramiekCafé met zonneterras

GA VERDER